365 dagen per jaar een vakantiegevoel

Wonen bij de haven van Akersloot aan het Alkmaardermeer betekent maritiem genieten met een ultiem vakantiegevoel. Dit komt mede door de prachtige locatie van het woonproject. Akersloot is namelijk een veelzijdige plaats waar je kan genieten van de rust, maar waar je ook actief bezig kunt zijn. Het is dus heerlijk wonen aan het water met een weids uitzicht over het Alkmaardermeer en de serene rust van het prachtige dorp Akersloot.

Actief genieten

Het Alkmaardermeer is een historisch meer dat al eeuwenlang van grote betekenis is voor Holland. Denk bijvoorbeeld aan de omliggende dorpen, polders, dijken, molens en forten. Het natuur- en recreatiegebied biedt veel wandel- en fietsroutes en het grote meer omvat vele mogelijkheden voor waterrecreatie. Zo kunt u er varen, zeilen, kanoën, surfen en zwemmen. Dit wordt ook veel gedaan tijdens de zomermaanden. Met goed weer vindt u op het Alkmaardermeer vele plezierbootjes en wordt er veel gesurft en gewaterskied. Langs de oever van het Alkmaardermeer vindt u verschillende horecagelegenheden waar mensen genieten van een borrel in de avondzon. Ook kunt u met uw eigen boot via het Alkmaardermeer naar het centrum van Alkmaar en via de Zaan naar Amsterdam varen. Om en rond het Alkmaardermeer zijn dus vele mogelijkheden om het hele jaar te genieten van een vakantiegevoel. Het beste van dit allemaal? Het Alkmaardermeer is uw achtertuin!

Activiteiten

Voor de sportievelingen zijn er talloze mogelijkheden om het meer te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan zeilen, kanoën, suppen, waterskiën, wakeboarden of vissen. Maar het Alkmaardermeer is met uitgestrekte wandel- en fietsroutes langs het water en de prachtige omringende natuur ook een paradijs voor fietsers en wandelaars.

Rond het Alkmaardermeer vindt u de volgende activiteiten:

  • Sloepenverhuur
  • Sup plank en kano verhuur
  • E-bike verhuur 
  • Surfschool 
  • Zeilcursus 

Bekijk alle mogelijkheden op www.uitgeestermeer.nl en op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl

Ervaar de rust

Wilt u op uw zondagmiddag de rust opzoeken, dan kan dat ook. Langs de oevers kunt u vissen of ontdekt u welke vogelsoorten er te spotten zijn in het gebied rond uw huis. In dit waterrijke polderlandschap kunt u ook mooie fiets- en wandeltochten maken. Fiets bijvoorbeeld de Pontjesroute die u leidt langs pittoreske dorpjes als de Rijp, West-Graftdijk en Spijkerboor en door vogelrijke polders. Zo pakt u bijvoorbeeld de pont naar het eiland De Woude. Dit eiland in het Alkmaardermeer met slechts 160 inwoners brengt u direct in vakantiestemming. Bestel een kop koffie aan het water op het terras of ontdek het pittoreske dorp met houten Zaanse huisjes te voet of per fiets. Zo geniet u van de vele weidevogels, kronkelende slootjes en het wuivende riet tijdens een wandeling van zo’n zeven kilometer.

Ontspan en geniet op en rond het water

Horeca

Het Alkmaardermeer heeft een ruim aanbod aan horecagelegenheden, variërend van gezellige terrasjes tot uitgebreide restaurants. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van een heerlijke lunch of een uitgebreid diner met uitzicht op het prachtige Alkmaardermeer.

Hieronder vindt u een aantal horecagelegenheden op een rij:

Sloepenroute

Geniet vanaf het water van het mooie Noord-Hollandse landschap. In ongeveer 3 uur tijd vaart u via het Alkmaardermeer door de Noord-Hollandse kanalen in de richting van Spijkerboor. Onderweg passeert u eiland De Woude, een klein dorpje dat normaal alleen met de pont te bereiken is. Op eiland de Woude kunt u praktisch voor de deur van de diverse restaurants aanleggen voor een hapje of een drankje. Onderweg komt u diverse picknickplaatsen tegen om even te relaxen of een hapje te eten. Via de Vinkenhop vaart u langs Oost-Grafdijk naar Spijkerboor om via de Knollendammervaart weer terug te varen in de richting van het Alkmaardermeer.

 

Om de hoek


Alkmaar

Alkmaar staat ook wel bekend als dé Kaasstad van Nederland. U vindt hier van begin april tot eind september een traditionele kaasmarkt die al ruim 400 jaar wordt gehouden. Maar dit is niet het enige waar Alkmaar om bekend staat. Zo vindt u er traditionele huizen, grachten en verrassende hofjes. Ontdek Alkmaar te voet of vanaf het water. Bezoek het bruisende Waagplein met zijn gezellige restaurants waar u culinair kunt genieten of een drankje kunt drinken op een van de vele terrassen.

Duin en strand

Deze streek heeft veel te bieden. Zo vindt u op een paar kilometer afstand het strand van Castricum en Egmond. Stap op uw fiets naar de kust en maak een heerlijke wandeling over het strand. Geniet van het prachtige weidse uitzicht of de zon die in de zee zakt. Ook wandelt u zo het Noord-Hollandse Duinreservaat in. Maak kennis met de Schotse Hooglanders die hier lopen te grazen. In het duingebied en op het strand heeft u gegarandeerd een ultiem vakantiegevoel, het hele jaar door.

Amsterdam

De Nederlandse hoofdstad staat bekend om zijn uitgebreide grachtennetwerk en natuurlijk de iconische grachtenhuizen met smalle gevels. Vaar met uw eigen boot vanuit de haven van Akersloot over de Amstel en het IJ naar Amsterdam. Ontdek de stad vanaf het water en vaar langs het Amstel Hotel, door de Jordaan, of de vele grachten. Of breng een bezoek aan het Museumkwartier waar zich het Rijksmuseum en Van Gogh Museum bevinden.

Haarlem

Bent u op zoek naar een dag vol kunst en cultuur of wilt u een avond bourgondisch genieten? Het kan allemaal in Haarlem. Deze gezellige stad kenmerkt zich door haar historische centrum, beroemde musea, boetiekjes en diversiteit aan restaurants. Bezoek het Teylers Museum, één van de beroemdste musea van Haarlem of struin een dag door de karakteristieke straatjes waar u nieuwe winkels blijft ontdekken. Sluit uw dag af met een goed glas wijn op een van de mooiste pleinen van Nederland, de Grote Markt.

Schoorl

De Schoorlse Duinen liggen aan de Noord-Hollandse kust en bieden een schitterend uitzicht op het Noordzeestrand. Deze prachtige omgeving is de perfecte plek om te genieten van een wandeling, fietstocht of om gewoon even helemaal tot rust te komen. Maar Schoorl biedt, naast de duinen, ook een prachtige bosrijke omgeving en schitterende natuur. De ideale omgeving voor sportliefhebbers. Golfliefhebbers kunnen terecht op een van de vele golfbanen in de omgeving.

Interesse?

Heeft u interesse in één van de woningen? Schrijft u zich dan zo snel mogelijk in.
Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Inschrijven

Top